fredag 16 maj 2014

Jordhög, rally och samarbete...

 Det närmar sig... med gasen i botten verkställer vi planerna för höstens hundutbildning. En bucklig gräsmatta skrapas och marken förbereds för hundträning, en rätt maffig jordhög blev över. Kanske nått vi kan använda till vår grävlåda för grythundar :) 

Ja en rejäl appellplan anläggs, stor nog för att hålla tävlingar i de allra flesta grenar. Här ska det tränas agility, lydnad, freestyle, rally, bruks och mycket mer.  

Instruktörshunden (Caroline Hellgrens) "Koi", 11 månader blandras
(håll i er; jämthund, labrador, schäfer, amstaff och rottweiler)
har inspekterat ombyggnationen och är mycket nöjd med stabilitet
och jämnheten i marken. Han tycker det är en utmärkt plats för samarbetsutveckling.

fredag 9 maj 2014

SOMMARLÄGER MED HUND!

Vi vill fira vår nya hundinriktning! Det gör vi genom att smälla upp ett sommarläger på Ingelstadgymnasiet 3 sommardagar i juni. Vi har beställd riktigt bra väder, massa hund på dagordningen och god mat. Sprid gärna infon vidare till högstadieelever. Alla med eller utan hund är välkomna! 

tisdag 6 maj 2014

Appellplan på gång :)

NU river vi upp rötter, fräser stubbar och fyller igen hål, jämnar ut marken, drar el till belysning m.m. Allt i god tid så gräsplanen ligger grön i slutet av sommaren. Japp; anläggning av appellplan är i full fart! Här kommer hundekipage träna hos oss till hösten :) KÖR SÅ DET RYKER GRÄVARN!

fredag 2 maj 2014

Byråkrati och papper...

Att starta en hundutbildning är inget som görs i ett nafs, månaders av planering ligger bakom och än mer tid kommer gå till praktisk ombyggnation.

Länsstyrelsens djurskyddsenhet vill ha en förprövan på anläggningen och en ansökan om tillstånd att bedriva hundutbildning. Vilket vi tycker är oerhört bra, en myndighet med just hundarnas välfärd i fokus granskar det vi planerar och gör. Sånt gillar vi :)

Allt är färdigt och ligger på deras skrivbord och inte vårt längre... spännande väntan inför klartecken!

torsdag 1 maj 2014

Första mötet mellan framtida kollegor....

Vi instruktörer pratar ihop oss, planerar och smider planer. Hundarna våra.... jo dom bekantar sig dom med. Här ser vi fin fina Ice (Catja Paulssons unghund, Border Collie) och lilla yrvädret Myran (Mia Janssons valp 13 v, blandis) - nos mot nos. Dessa är två av de hundar du kommer få möjlighet att träna och lära dig diverse hundmoment på. Dom ser framemot hösten och sina uppgifter som demonstrations och övningshundar i skolans värld. Din egen hund är också självklart välkommen in i gänget :)